Veelgestelde vragen

Vragen tijdens het spelen? Scroll naar beneden

Algemene vragen

Ik  kan jullie niet bereiken, hoe komt dat?  

We doen ons uiterste best om je zo snel mogelijk te woord te staan. We zijn echter een kleine organisatie, en het lukt ons niet om 24/7 bereikbaar zijn. Als je dringende vragen hebt, proberen we zo snel mogelijk contact met je op te nemen. Je kunt proberen ons telefonisch te bereiken, maar ook daar geldt: de meesten van ons hebben overdag andere taken buiten Karunia.  

Moet je de Escape Room voor een bepaalde datum reserveren?  

Nee, de Escape Room is altijd te spelen. Wil je graag dat wij bereikbaar zijn als je niet uit de Escape Room komt? Zorg dan dat je ons vooraf een e-mail stuurt op welke dag en hoe laat jullie van plan zijn de Escape Room te spelen. Dan doen we ons best om bereikbaar te zijn.  

Kunnen we de Escape Room ook vanaf een tablet of iPad spelen?  

Helaas is de Escape Room niet geschikt om vanaf een tablet te spelen. De antwoorden worden dan fout gekeurd. Zorg dus altijd dat je een laptop of computer hebt om de gegevens in te vullen.  

We hebben genoten van de Escape Room, waar kunnen we een gift overmaken? 

Je kunt een gift overmaken op de donatie pagina. Alvast hartstikke bedankt voor het spelen en je bijdrage.

Vanaf welke leeftijd is de Escape Room geschikt?  

We raden aan om minimaal 14 jaar te zijn om de Escape Room te spelen. Sommige puzzels kunnen best wel ingewikkeld zijn. Bestaat je team uit meerdere volwassenen? Dan kan een jonger kind zich met wat hulp van een volwassene ook prima vermaken en meehelpen in je team.  

Hoelang duurt de Escape Room?  

Het is een hele uitdaging om binnen een uur uit de Escape Room te ontsnappen! Sommige teams lukt het, maar de meeste teams doen er tussen de 1 en 1,5 uur over.  

Kan ik de Escape Room cadeau doen?  

Dat kan zeker! Wanneer je een aankoop doet, wordt de Escape Room automatisch gekoppeld aan jouw e-mailadres. Wil je dat deze gekoppeld wordt aan het e-mailadres van de ontvanger? Stuur ons dan een mailtje, dan regelen we dat zo snel mogelijk voor je.  

We willen de Escape Room met een groep van meer dan 30 man spelen, is dat mogelijk? 

Dat is zeker mogelijk! Er zijn al meerdere groepen je voorgegaan. Het is handig als je ruim van tevoren contact met ons opneemt. Dan zorgen we dat alles soepel verloopt en dat er indien nodig iemand stand-by staat voor vragen tijdens het spelen.  

Tijdens het spelen

 Ik zit in de wachtkamer en kom niet verder. Wat moet ik doen?  

Je unieke link is gekoppeld aan het e-mailadres van de teamleider zodat anderen er niet in kunnen. Wanneer je in de wachtkamer geen knop ziet verschijnen om verder te gaan, heb je nog niet ingelogd met het e-mailadres van de teamleider. Wacht dus rustig tot de teamleider met zijn of haar e-mailadres is ingelogd, of controleer het e-mailadres waarmee je hebt ingelogd als je teamleider bent. Let op, dit e-mailadres is hoofdlettergevoelig.  

We zitten in het spel, maar komen niet verder. Wat nu?  

We proberen het natuurlijk niet te makkelijk te maken. Scroll eens naar beneden en kijk of je daar wat behulpzaams kan vinden. Zoek waar het ‘handje’ verschijnt in je cursor en klik op deze geheime plekken. Zo kom je in nieuwe ruimtes.  

Ik krijg een foutmelding terwijl ik zeker weet dat we het goede antwoord invullen. Hoe komt dat? 

Speel je toevallig vanaf een tablet of mobiel? Het is helaas nog niet mogelijk om daarmee antwoorden in te voeren. Ze worden dan automatisch afgekeurd. Zorg dus dat je een laptop of computer gebruikt.  

We zijn naar een nieuwe kamer en hebben geen idee wat we in deze ruimte moeten doen.  

In elke nieuwe (deel)kamer waar je komt, kun je opnieuw op de informatieknop klikken. Hier staat uitleg wat er van je verwacht wordt. Vergeet dus niet om dit te lezen!